Bolla Valdobbiadene Prosecco Superiore

Italien

Bolla Valdobbiadene Prosecco Superiore

Producent:
Bolla
Druva:
Glera
Land:
Italien
Distrikt:
Veneto
Smaktyp:
Friska & fruktiga
Alkoholhalt:
11%
Volym:
750 ml
Pris exkl. moms:
150:-
Fl/krt:
6
Bolla Valdobbiadene Prosecco Superiore

Frisk, fruktig elegant prosecco med fina bubblor och generös fyllighet. En liten hint av brödighet eftersom den legat på jästfällningen. Ett långt behagligt avslut och en välbalanserad syra. 

Detta är en Prosecco där hantverket lyser igenom och strikta urval kring druvorna har gjorts. I Valdobbiadene odlas druvan Glera i en mindre skala och på en högre altitud, med lägre skördeuttag vilket ger en annan karaktär på druvan. 

Området Valdobbiadene har ett svalt klimat vilket är idealiskt för vinodling och druvorna behåller sin doft och syra bättre. Skörden sker under september månad och i sann hantverksanda plockas alla druvor för hand i takt med deras mognadsgrad.  I vineriet pressas druvorna långsamt och fermentering sker på ståltankar. Vinet får jäsa på ståltankar med sin naturliga jäst, allt för att bevara druvan Gleras karaktär i så stor utsträckning som möjligt. Där får vinet ligga i 18-24 månader innan det buteljeras.  Vinet lagars också en kort tid på flaska innan det är redo att släppas på marknaden. 

Fruktsyra
Sötma
Fyllighet

Passar till

Aperitif, Ost, Fisk, Fågel, Fläsk, Sallad

Om Bolla

Bollas filosofi är att skapa ursprungstypiska viner i högst personlig stil. Med mer än 125 års erfarenhet lyckas de väl och deras viner uppskattas i hela världen.

Mer om producenten