Bollinger Rosé

Frankrike

Bollinger Rosé

Producent:
Bollinger
Druva:
Pinot Noir, Pinot Meunier, Chardonnay
Land:
Frankrike
Distrikt:
Champagne District
Smaktyp:
Druviga & blommiga
Alkoholhalt:
12%
Volym:
750 ml
Art.nr.:
44897
Pris exkl. moms:
686:-
Fl/krt:
6
Bollinger Rosé

Bollinger Rosé lanserades 2008 och blev en omedelbar succé. I grunden är vinet en Special Cuvée med 5-6  % rödvin, närmare bestämt pinot noir från ett av de bättre vingårdslägena i Verzenay. Druvorna kommer till stor del från egna gårdar och minst 85 % från Grand och Premier crus. För att säkra kvaliteten på husstilen tillsätter Bollinger reserveviner som lagrats på magnumbuteljer upp till 15 år, precis som med Special Cuvée. Reservevinerna jäses på gamla ekfat som är minst fem år gamla så att inga dofter eller tanniner ska påverka vinet. Vinet får sedan ligga på sin jästfällning i tre till fyra år.

Druvblenden är 62 % Pinot Noir, 24 % Chardonnay och 14 % Pinot Meunier. Dosagen är låg, mellan 7-8 g/l. Servera vid 10-12 grader.

Bollinger Rosé har en nyanserad doft med inslag av rostat bröd, röda äpplen, smultron och nougat. Smaken är torr, mycket frisk med inslag av röda bär och blodgrape. Eftersmaken är lång. 

Passar som aperitif eller till elegantare rätter av rött kött eller fågel, gärna med rödbetor som tillbehör. 

Fruktsyra
Sötma
Fyllighet

Passar till

Aperitif, Nöt, Ost, Fågel

Om Bollinger

Bollinger är ett legendariskt och anrikt champagnehus i elitklass, grundat 1829. Här går kvalitet före allt och de har som enda champagneproducent officiellt kvalitetsdeklarerat sitt vin.

Mer om producenten