Ca'Bianca Barbera d'Asti

Italien

Ca'Bianca Barbera d'Asti

Producent:
Ca'Bianca
Druva:
Barbera
Land:
Italien
Distrikt:
Piemonte
Smaktyp:
Fruktiga & smakrika
År:
2013
Alkoholhalt:
14%
Volym:
750 ml
Art.nr.:
49163
Pris exkl. moms:
104:-
Ca'Bianca Barbera d'Asti

Ca’Bianca Barbera d’Asti har en rubinröd färg och en medelfyllig doft med inslag av solmogna mörka bär, viol och en viss kryddighet i avslutet. Smaken bär toner av mörka bär som björnbär, körsbär och skogshallon med inslag av viol och sötlakrits. Vinet är friskt och balanserat med mjuka tanniner och en viss kryddighet i eftersmaken. 

 Ca’Bianca Barbera d’Asti Superiore är lagrat i 12 månader på franska ekfat vilket bidrar till en viss kryddighet. Serveringstemperatur 16 grader. Vinet smakar som bäst när det får serveras något kyld, runt 16 grader. Termen superiore indikerar längre lagring och hållbarhet.

Barolo och Barbaresco må vara områdets stjärnor och det självklara valet till högtider och fest, men Barberan är italienarnas eget fredagsvin.

Passar utmärkt till fredagspizzan, charkbrickan eller en pasta.

Fruktighet
Strävhet
Fyllighet

Passar till

Fågel, Fläsk, Charcuterie

Om Ca'Bianca

Vinhuset Ca’Bianca har anor från 1950-talet och har en vingård på 39 hektar. Under ett vakande öga från vinmakaren Luigi Borgna skapar moderna viner i världsklass med druvor odlade på vingårdens 39 hektar. Här ligger fokus på att producera Barbera d’Asti som är perfekt anpassat för det lokala klimatet.

Mer om producenten