Chanson Viré Clessé

Frankrike

Chanson Viré Clessé

Producent:
Chanson Père & Fils
Druva:
Chardonnay
Land:
Frankrike
Distrikt:
Bourgogne
Smaktyp:
Fylliga & smakrika
År:
2016
Alkoholhalt:
13%
Volym:
750 ml
Art.nr.:
44898
Pris exkl. moms:
175:-
Fl/krt:
6
Chanson Viré Clessé

Chanson Viré Clessé har en doft av blommor och citrus med underliggande mineraltoner. Mycket frisk och välbalanserad smak med toner av vita blommor och ett friskt avslut. 

I hjärtat av vinregionen Mâcon, söder om Bourgogne ligger de två byarna Viré och Clessé och tillsammans bildar en unik "terroir" på sluttningar inför sydöstra. I Viré, är jorden kalkhaltig med stora lager av lera. I Clessé, är markstrukturen något annorlunda med en kombination av krita och lera som ger vinet en typisk mineralitet. Det här är ett av regionens bästa vita viner som kombinerar fruktighet och mineraltoner på ett utmärkt sätt.

Året 2014 inleddes med en sval och regnig vinter följt av en frostperiod i april men det varma och torra vädret under våren var perfekt för blomningen ute i vingårdarna. Även om juli och augusti var mer krävande kom värmen tillbaka i september och säkerställde en perfekt mognad av druvorna. Skörden skedde i mitten av september under strålande solsken. 

Fruktsyra
Sötma
Fyllighet

Passar till

Aperitif, Fisk, Skaldjur

Om Chanson Père & Fils

Chanson Père & Fils tillverkar vin från några av vinvärldens mest kända byar. Idag är huset Bollingerägt vilket ökat kvalitetsfokuset än mer och de anses vara en av Bourgognes bästa producenter.

Mer om producenten