Chateau de Angles Classique Blanc

Frankrike

Chateau de Angles Classique Blanc

Producent:
Château D´Angles
Druva:
Bourboulenc, Rousanne , Marsanne
Land:
Frankrike
Distrikt:
La Clape (Languedoc)
Smaktyp:
Druviga & blommiga
År:
2016
Alkoholhalt:
14%
Volym:
750 ml
Art.nr.:
49302
Pris exkl. moms:
127:-
Fl/krt:
6
Certifiering:
ASCERT
Chateau de Angles Classique Blanc

Chateau de Angles Classique Blanc har en ljus gul färg som glimtar mot guld. På näsan finner man blommighet och färska kryddor så som anis och fänkål. Smaken komplex med syra och mineralitet välbalanserat mot den rika och mjuka fruktigheten.

Vinet har en lagringspotential på ca 8-10 år.

Druvorna växer på en jordmån som till största del består av hård limesten på bergssluttningarna i La Clape. Klimatet i La Clape är varmt och torrt men tack vare sina svalare nätter mognar druvorna långsamt. 

Vinet är en blend av 50 % Bourboulenc, 30 % Grenache , 10 % Roussanne, 10 % Marsanne. Druvorna handplockas under en två månader lång period för att sedan varsamt pressas och jäsas på traditionellt vis i temperaturstyrda tankar.

Under 4 till 5 månader får vinet lagras under omrörning i betongkärl. Ofiltrerat.

Vinet innehåller ca 3 g/socker per liter.

Servera runt 8°C som aperitif eller till en laxrätt med torra nötter som tillbehör. Vinet passar också väldigt bra till grillade fiskrätter, ljust kött och till get och får ostar.

Fruktsyra
Sötma
Fyllighet

Passar till

Aperitif, Fisk, Grillat, Fågel

Om Château D´Angles

Chateau D’Anglès med vinmakare Eric Fabre i spetsen är kända för sina viner. Med erfarenhet från Bordeaux producerar de viner av helt unik karaktär på La Clapes lokala druvsorter.

Mer om producenten