Chateau Musar halvflaska

Libanon

Chateau Musar halvflaska

Producent:
Chateau Musar
Druva:
Cabernet Sauvignon, Carignan, Cinsault
Land:
Libanon
Distrikt:
Bekaadalen
Smaktyp:
Kryddiga & mustiga
År:
2011
Alkoholhalt:
14%
Volym:
375 ml
Art.nr.:
48021
Pris exkl. moms:
225:-
Fl/krt:
12
Certifiering:
Naturvin
Chateau Musar halvflaska

Chateau Musar har en söt och fruktig doft med inslag av choklad, fudge och karamelliserade plommon. Smaken är rik med inslag av söt frukt, teblad och tobak med sammetslena tanniner

Druvorna handplockas och jäser i betongtankar tills det vid knappt ett års ålder förs över till franska fat för att lagras i drygt 12 månader. Under vinets tredje år blandas de olika druvorna samman och ligger ytterligare ett år på betongtankar innan det buteljeras för att ”komma till ro” i fyra år tills det släpps på marknaden. Chateau Musar är med andra ord alltid minst 7 år gammal när en ny årgång lanseras. Vinerna framställs så naturligt som möjligt, inga odlade jäststammar används och man filtrerar inte sina viner. 

Fruktighet
Strävhet
Fyllighet

Passar till

Nöt, Lamm

Om Chateau Musar

Château Musar har producerat vin i Bekaadalen sedan 1930. Grundaren Gaston Hochar var bara 20 år gammal när han beslutade sig för att göra ett vin av internationell klass, inspirerad av sina resor till Bordeaux, men också med djup respekt för Libanons 6000-åriga vinhistoria. Idag har vinerna en helt personlig stil som inte liknar någon annans.

Mer om producenten