Domaine Kuehn Riesling Eichberg Grand Cru

Frankrike

Domaine Kuehn Riesling Eichberg Grand Cru

Producent:
Domaine Kuehn
Druva:
Riesling
Land:
Frankrike
Distrikt:
Alsace
Smaktyp:
Druviga & blommiga
År:
2012
Alkoholhalt:
13%
Volym:
750 ml
Art.nr.:
48076
Pris exkl. moms:
195:-
Fl/krt:
6
Domaine Kuehn Riesling Eichberg Grand Cru

Domaine Kuehn Riesling Eichberg Grand Cru har en doft av vit frukt såsom litchi, mango och fläder. Paletten är torr och balanserad med komplex syra och mineralitet. Årgång 2012 är en mycket bra årgång för Riesling i Alsace – vinerna visar ofta upp en elegant mineralitet och toner av grape och citrus.

Vinmakaren, Francis Klee, följer ett särskilt program där han kontrollerar druvmognaden på särskilt utvalda lotter ända fram till skörd. När tiden är inne så skördas druvorna sedan varsamt för hand. Efter vinifieringen så vilar vinet på sin jästfällning under flera månader för att få sin unika struktur. AOC Alsace Grand Cru Eichberg ligger sydost om Eguisheim och sträcker sig över två kullar med en altitud på 220-330 meter. Jordmånen är mycket kalkrik och klimatet varmt och torrt, vilket passar sig alldeles tumärkt för druvan Riesling.

Kan lagras 3-5 år.

Fruktsyra
Sötma
Fyllighet

Passar till

Fisk

Om Domaine Kuehn

Domaine Kuehn har en historia som sträcker sig ända till 1675. Man arbetar för att kunna erbjuda en smakupplevelse utöver det vanliga genom att leverera storslagna viner producerade med respekt för moder natur och kärlek till ”Terroiren”.

Mer om producenten