Finca Valpiedra Reserva

Spanien

Finca Valpiedra Reserva

“This powerful red is austere in character but shows depth and focus. Sanguine and tarry notes frame a core of currant, licorice and mineral flavors”. 94 points
Wine Spectator’s May´s issue.
Producent:
Finca Valpiedra
Druva:
Graciano, Maturana Tinta, Tempranillo
Land:
Spanien
Distrikt:
Rioja
Smaktyp:
Strama & nyanserade
År:
2010
Alkoholhalt:
13,5%
Volym:
750 ml
Art.nr.:
47208
Pris exkl. moms:
200:-
Fl/krt:
6
Finca Valpiedra Reserva

Finca Valpiedra Reserva 2010 har en intensiv och komplex doft av röda och mörka bär, vanilj, cederträ, tobak, kryddor och mineral. Rik och komplex smak med koncentrerad frukt, fat, kryddor och mineral i generös men elegant stil. Lång eftersmak.

Balanserad är det bästa ordet för att definiera denna årgång. En genomsnittlig nederbörd och stor mognad hos druvorna resulterad i ett elegant och koncentrerad vin med något lägra alkoholhalt än tidigare år.

Finca Valpiedra 2010 är ett av fem spanska viner som fick hela  94 poäng i "The Wine Spectator´s" maj nummer och rankas då som en av de bäst värderade vinerna i v ärlden enligt redaktörerna för tidningen.

Druvorna handplockas från vingården som omger vinanläggningen, därför är det i princip ingen transport alls av druvorna vilket är exceptionellt. En noggrann selektering görs för att säkerställa att endast de bästa druvor används. Jäsning sker separat för varje druva och plot och vinet lagras i 24 månader på nya franska ekfat.
Finca Valpiedra Reserva finns på samtliga 3-stjärniga spanska restauranger.

Vinet innehåller 6,3 g socker/liter.

Fruktighet
Strävhet
Fyllighet

Passar till

Nöt, Ost, Lamm

Om Finca Valpiedra

Finca Valpiedra är den enda egendomen i Rioja med en ”single vineyard”. Vingårdarna är vackert belägna i Riojas bästa läge och vinerna är internationellt erkända för sin höga kvalitet.

Mer om producenten