Fuller's Vintage Ale 2016

England

Fuller's Vintage Ale 2016

Producent:
Fuller's
Humle:
Denali, Fuggles, Target
Malt:
Chocolat, Pale Ale
Land:
England
Smaktyp:
Ale
År:
2016
Alkoholhalt:
8,5%
Volym:
500 ml
Art.nr.:
48578
Pris exkl. moms:
65,3:-
Fl/krt:
12
Fuller's Vintage Ale 2016

Sedan 1997 har Fuller’s skapat ett speciellt recept för varje Vintage Ale som lanserats. Varje gång har man valt de bästa ingredienserna som går att få tag på just då för att skapa ett öl med en komplex karaktär. I framställningen av Vintage Ale 2016 har Fullers använt samma humle, Nelson Sauvin som användes till den första Vintage Ale som bryggdes 1997. 

Innan du dricker din öl är den viktigt att den fått stå upprätt i minst 72 timmar efter transport. Vid servering bör ölet hällas långsamt i ett vinklat glas och räta sakta upp glaset i takt med hällning. För att undvika sediment i glaset bör hällningen avslutas innan den når botten av flaskan.

Passar till mustiga köttgrytor och vilt, gärna med något sött/fruktigt tillbehör. Även god till en chokladbit efteråt eller till en bit ost. Rekommenderad serveringstemperatur för Fuller’s Vintage Ale är 11-13 grader i ett glas med större kupa.

Hållbarhet/bäst före datum 10 år. 

Beska
Sötma
Fyllighet

Passar till

Nöt, Ost, Fläsk

Om Fuller's

Fuller’s brygger sin öl på anrika ”The Griffin Brewery” där man bryggt öl sedan 1600-talet. Idag är de Londons enda familjeägda bryggeri och kända världen över för sin klassiska och innovativa ölportfölj.

Mer om producenten