Hochar Père & Fils

Libanon

Hochar Père & Fils

Producent:
Chateau Musar
Druva:
Cabernet Sauvignon, Carignan, Cinsault, Grenache
Land:
Libanon
Distrikt:
Bekaadalen
Smaktyp:
Fruktiga & smakrika
År:
2016
Alkoholhalt:
14%
Volym:
750 ml
Art.nr.:
47803
Pris exkl. moms:
246:-
Fl/krt:
6
Certifiering:
Ekologisk certifierad, Naturvin
Hochar Père & Fils

Hochar Père & Fils 2012 domineras av sötman från Grenachedruvan, trots att den endast står för drygt en fjärdedel i blenden. Doften bär härliga toner avbäriga frukter och smaken är fruktig med lager av frukt, kryddor, körsbär hallon och lakrits.  Eftersmaken är lång och behaglig. Vinet gynnas av dekantering och serveringstemperatur bör ligga på 16-18 grader.

Vinet är ofta ansedd som en lillebror till Musar Red men ett vin som definitivt står på egna ben. Denna årgång tål att lagras i flera år framöver.

Druvorna Cinsault (50 %), Grenache (30 %), Carignan (10 %) och Cabernet Sauvignon (10 %) handplockas från en femtio år gammal vingård utanför byn Aana på 1000 meters höjd. Efter 15-30 dagars macerering i cement fat tappades vinet över i franska ekfat i nio månader. Blandningen ägde rum våren 2014 och buteljerades senare på året.

Våren 2012 inleddes med en regnig april vilket bäddade för tidiga knoppar och i början av maj var vingårdarna ovanligt gröna. Juni var mycket varm men rankorna klarade sig bra och blomningen skedde snabbt. Det såg ut att bli en större skörd än för 2011. Men en värmebölja i juli och augusti slog av takten för den snabba mognaden.  Sökerhalten ökade men syran fortsatte att vara hög. Tankarna om en senare skörd än vanligt fick revideras. 

Fruktighet
Strävhet
Fyllighet

Passar till

Nöt, Ost, Lamm, Vilt

Om Chateau Musar

Château Musar har producerat vin i Bekaadalen sedan 1930. Grundaren Gaston Hochar var bara 20 år gammal när han beslutade sig för att göra ett vin av internationell klass, inspirerad av sina resor till Bordeaux, men också med djup respekt för Libanons 6000-åriga vinhistoria. Idag har vinerna en helt personlig stil som inte liknar någon annans.

Mer om producenten