Koyle Royale Syrah

Chile

Koyle Royale Syrah

Producent:
Viña Koyle
Druva:
Petit Verdot, Syrah
Land:
Chile
Distrikt:
Colchagua
Smaktyp:
Kryddiga & mustiga
År:
2015
Alkoholhalt:
14,5%
Volym:
750 ml
Art.nr.:
47509
Pris exkl. moms:
191:-
Fl/krt:
12
Certifiering:
Biodynamisk odling, Ekologisk certifierad
Koyle Royale Syrah

Koyle Royale Syrah har en djup röd färg och i doften finner man toner av svarta vinbär, björnbär samt hallon. Vinet har en elegant struktur med en lång, nyanserad och kryddig eftersmak som gör sig bra till kraftfulla kötträtter med smakrika tillbehör, gärna kryddat med rosmarin och vitlök. Det passar även utmärkt till lagrad hårdost (men strunta i marmeladen till osten). Serveras mellan 16-18 grader och dekantera gärna vinet ca 30 minuter före servering.

Druvorna är biodynamiskt odlade och kommer från extremt små, utvalda vingårdslägen i Colchagua Valley. Odlingarna är placerade på steniga bergssluttningar där rötterna har möjlighet att absorbera mineraliteten och fräschören från den granit- och mineralrika jorden. För att få ett ännu tydligare terroiruttryck används minimal bevattning.

Vinet är välkänt i internationell press, tidigare årgångar har fått höga poäng i såväl Wine Spectator som Wine Enthusiast och Robert Parker. 

Blenden i årgång 2015 är 93 % Syrah och 7 % Petit Verdot

Fruktighet
Strävhet
Fyllighet

Passar till

Nöt, Ost, Lamm

Om Viña Koyle

Viña Koyle är en premiumvingård som dedikerat sin produktion åt att göra kraftfulla, eleganta viner med stark identitet och tydligt terroiruttryck. Vingården har tillämpat helt biodynamisk odling ända sedan starten.

Mer om producenten