Koyle Reserva Syrah Grenache Mourvedre

Chile

Koyle Reserva Syrah Grenache Mourvedre

Producent:
Viña Koyle
Druva:
Grenache, Mourvèdre, Syrah
Land:
Chile
Distrikt:
Colchagua
Smaktyp:
Fruktiga & smakrika
År:
2014
Alkoholhalt:
14%
Volym:
750 ml
Art.nr.:
48136
Pris exkl. moms:
95:-
Fl/krt:
12
Certifiering:
Ekologisk certifierad
Koyle Reserva Syrah Grenache Mourvedre

Koyle Reserva Syrah Grenache Mourvedre har en intensiv doft av mörka och röda bär, lakrits örter och choklad. Fruktig och nyanserad smak med ton av mörka bär, vildhallon och örter. Tydlig syra, balanserade tanniner och en lång eftersmak.

Druvorna är biodynamiskt odlade i stenig (mestadels vulkanisk) och väldränerad jord. Bevattningen är minimal och målet är att skapa så djupa rötter som möjligt för att möjliggöra ett tydligt terroiruttryck från växtplatsen. Skördeuttaget är lågt och sker vid olika tidpunkt beroende på parcellernas solexponering, lutning och altitud. Druvorna skördas för hand och därefter sker en noggrann selektering. För att öka smak- och aromintensiteten kall-macereras musten under 5 dagar innan jäsningen påbörjas. Vinet lagras på 1-5 år gamla små franska ekfat (225 l) under 14 månader och filtreras inte innan buteljering.

Trots unga vinstockar och få år på marknaden har Koyle redan vunnit internationellt erkännande med många 90+poäng från bland annat Wine Spectator och Robert Parker.

Fruktighet
Strävhet
Fyllighet

Passar till

Nöt, Lamm

Om Viña Koyle

Viña Koyle är en premiumvingård som dedikerat sin produktion åt att göra kraftfulla, eleganta viner med stark identitet och tydligt terroiruttryck. Vingården har tillämpat helt biodynamisk odling ända sedan starten.

Mer om producenten