Le Versant Grenache Noir magnum rosé

Frankrike

Le Versant Grenache Noir magnum rosé

Producent:
Foncalieu
Druva:
Grenache Noir
Land:
Frankrike
Distrikt:
Languedoc- Roussilon
Smaktyp:
Friska & fruktiga
År:
2017
Alkoholhalt:
12,5%
Volym:
750 ml
Art.nr.:
49658
Pris exkl. moms:
91:-
Fl/krt:
6
Le Versant Grenache Noir magnum rosé

Le Versant Grenache Noir rosé har en ljusrosa färg. I doften finns toner av röda bär och en uppfriskande mintighet. Smaken är rund och fyllig med en generös fruktighet av röda bär och örtiga toner. Lång eftersmak

Le Versant är en range viner som föddes ur idén att skapa moderna endruvsviner med en generös men elegant stil som passar den breda publiken. Resultatet är viner med ett strikt ”terroirtänk” där druvorna odlas i särskilt lämpad jordmån med extra god solexponering, framförallt på sydsluttningar på något högre altitud, för att få fram bästa möjliga mognad.
Vingårdarna för druvorna i Le Versant Grenache Noir rosé ligger på sluttningar vända mot norr där solexponeringen inte är lika lång som i sydsluttningar för att druvorna ska kunna behålla sin aromatiska friskhet. Jordmånen består främst av lera med inslag av kalk vilket resulterar i en viss mineralitet i vinet. 
Vinet pressas lätt och jäsningen sker i temperaturreglerade ståltankar.
Fruktsyra
Sötma
Fyllighet

Passar till

Aperitif, Fisk, Skaldjur, Sallad, Buffé

Om Foncalieu

Foncalieu är ett kooperativ med säte utanför medeltidsstaden Carcassonne, som kontrollerar över 7 000 hektar odlingar och hela 1 200 vinbönder. Med modern teknologi och ett internationellt vinmakarteam producerar man regionens bästa viner.

Mer om producenten