Les Cardounettes Rosé

Frankrike

Les Cardounettes Rosé

Producent:
Foncalieu
Druva:
Cinsault, Grenache, Syrah
Land:
Frankrike
Distrikt:
Languedoc- Roussilon
Smaktyp:
Friska & fruktiga
År:
2017
Alkoholhalt:
12%
Volym:
750 ml
Art.nr.:
49021
Pris exkl. moms:
76:-
Fl/krt:
12
Certifiering:
Ekologisk certifierad
Les Cardounettes Rosé

Les Cardounettes Rosé är en ljust rosé med en frisk doft av svartvinbär och hallon. Vinet är fruktig och aromatisk med en hint av grapefrukt och persika. 

I vinserien Les Cardounettes vill man förespråka ekologiska viner av hög kvalitet till ett bra pris. Vinerna i serien är unga, eleganta och mineraldrivna och speglar de traditionella vinodlingar som arbetar för att bevara skönheten i landskapet och harmoni i ekosystemet.

Druvorna i Les Cardounettes Rosé kommer från soliga vingårdar nära Béziers och odlas på limestens dominerad mark med ekologiska metoder vinifieras enligt traditionella metoder och lagras sedan på ståltank. Druvblenden är 60% Syrah, 20% Cinsault, 20% Grenache och vinet passar utmärkt som aperitif, till fisk och somriga sallader, gärna med exotiska tillbehör. Servera vid 8°C.

Vinet innehåller 4 g socker /liter

Fruktsyra
Sötma
Fyllighet

Passar till

Aperitif, Fisk, Skaldjur, Buffé

Om Foncalieu

Foncalieu är ett kooperativ med säte utanför medeltidsstaden Carcassonne, som kontrollerar över 7 000 hektar odlingar och hela 1 200 vinbönder. Med modern teknologi och ett internationellt vinmakarteam producerar man regionens bästa viner.

Mer om producenten