Musar Jeune Rosé

Libanon

Musar Jeune Rosé

Producent:
Chateau Musar
Druva:
Cinsault, Mourvèdre
Land:
Libanon
Distrikt:
Bekaadalen
Smaktyp:
Friska & fruktiga
År:
2015
Alkoholhalt:
13,5%
Volym:
750 ml
Art.nr.:
47805
Pris exkl. moms:
142:-
Fl/krt:
6
Certifiering:
Naturvin
Musar Jeune Rosé

Musar Jeune Rosé har en blekrosa färg med doft av granatäpple, rödrosa grapefrukt, rosenblad och kaprifol. Torr, frisk och fyllig smak av mandarin, gröna äpplen och rosenvatten. 2015 har en imponerande struktur, verkar det lätt och elegant men ändå har en rik känsla i munnen med bra syra och lätta tanniner. 

Druvorna som är 50 % Mourvedre och Cinsault vardera av odlas i Bekaadalens på runt 1000 meter över havet där medeltemperaturen ligger på runt 25° C och man har över 300 soldagar/år, vilket ger druvorna en perfekt mognad.
Efter skörden som sker i september och början av oktober så fermenteras druvorna var för sig i ståltankar för att sedan få vila minst tre månader innan de tillslut blandas och tappades på flaska.
2015 års årgång är den första av en ny spännande utveckling av vinet. Man har nämligen använt sig av Mourvedre druvor från den första skörden av fem åriga stockar och sedan blandats med Cinsault druvor från 30 år gamla stockar för att ge vinet mer komplexitet och struktur.

 

Serveras försiktigt kyld.

Fruktsyra
Sötma
Fyllighet

Passar till

Skaldjur, Buffé, Charcuterie

Om Chateau Musar

Château Musar har producerat vin i Bekaadalen sedan 1930. Grundaren Gaston Hochar var bara 20 år gammal när han beslutade sig för att göra ett vin av internationell klass, inspirerad av sina resor till Bordeaux, men också med djup respekt för Libanons 6000-åriga vinhistoria. Idag har vinerna en helt personlig stil som inte liknar någon annans.

Mer om producenten