Parducci Pinot Noir

USA

Parducci Pinot Noir

Producent:
Parducci Wine Cellars
Druva:
Pinot Noir
Land:
USA
Distrikt:
Mendocino County
Smaktyp:
Fruktiga & smakrika
År:
2016
Alkoholhalt:
13,5%
Volym:
750 ml
Art.nr.:
48303
Pris exkl. moms:
156:-
Fl/krt:
12
Certifiering:
Integrity & substainability
Parducci Pinot Noir

Parducci Pinot Noir är ett friskt och medelfylligt vin med karaktär av mogna hallon och jordgubbar samt en liten avslutande ton av ceder och choklad. Vinet är mjukt men samtidigt välstrukturerat och smakrikt med toner röda bär och choklad. Pigg syra och långt avslut.

Parducci Wine Cellars har ett stort fokus på hållbar vinproduktion. 70% av druvorna växer i  kustnära Mendocino County. Där är nätterna svala och dagarna varma, vilket möjliggör långsam mognad och hög smakintensitet i druvorna. Resterande 30% av druvorna växer i Sierra Foothills. Utvalda parceller (small lots) plockas varsamt och vinifieras senare var för sig. För att uppnå önskad kombination mellan komplexitet och friskhet lagras 30% av vinet på nya franska ekfat medan resten lagras på ståltank. Slutligen blandas de olika delarna samman vilket skapar ett vin som är friskt, kraftfullt och balanserat. 

Passar till

Nöt, Fisk, Lamm, Fågel

Om Parducci Wine Cellars

Parducci Wine Cellars är Mendocinos äldsta vinproducent. Det är ett familjeföretag i tredje generationen som grundades 1932. Kvalitet och hållbarhet är ledord för företaget, vilket de bland annat visat genom många kvalitetsutmärkelser och genom att bli USAs första koldioxidneutrala vinproducent.

Mer om producenten