Paul Dolan Chardonnay

USA

Paul Dolan Chardonnay

Producent:
Paul Dolan
Druva:
Chardonnay
Land:
USA
Distrikt:
Mendocino County
Smaktyp:
Fylliga & smakrika
År:
2016
Alkoholhalt:
14,5%
Volym:
750 ml
Art.nr.:
48301
Pris exkl. moms:
178:-
Fl/krt:
12
Certifiering:
Ekologisk certifierad
Paul Dolan Chardonnay

Paul Dolan Chardonnay är ett fylligt och smakrikt vin med karaktär av gula äpplen, päron, kola och vaniljstång. Vinet är kraftfullt och välstrukturerat med en balanserad syra och en lång eftersmak.

Paul Dolan Vineyards ligger i hjärtat av svala Mendocino County i norra Kalifornien. Druvorna är ekologiskt alternativt biodynamiskt odlade och växer i Potter Valley (87%) och Ukiah Valley (13%) i en rik biologisk mångfald med unika mikroklimat. Tack vare det svala klimatet mognar druvorna långsamt, vilket ger dem en djup och bred smakprofil. Skördeuttaget är lågt. Druvorna plockas för hand, selekteringen är noggrann och endast naturlig jäst används vid jäsningen. För att öka komplexiteten i vinet jäser 33% på amerikanska ekfat. 33% av vinet lagras sedan på amerikanska fat under 10 månader. Vinet är ekologiskt certifierat via CCOF.

Passar till

Fisk, Fågel

Om Paul Dolan

Paul Dolan grundades 2006 med ambitionen att skapa vin med tydligt terroiruttryck. Druvorna växer på de bästa lägena inom det svala Mendocino County i norra Kalifornien. Druvorna odlas ekologiskt, alternativt biodynamiskt och alla viner är ekologiskt certifierade via CCOF.

Mer om producenten