Tania

Tyskland

Tania

Producent:
ZGM
Druva:
Müller-Thurgau, Kerner, Silvaner
Land:
Tyskland
Distrikt:
Rheinhessen
Smaktyp:
Lätta & avrundade
Alkoholhalt:
8,5%
Volym:
3000 ml
Art.nr.:
28315
Pris exkl. moms:
156:-
Fl/krt:
4
Tania

Tania är ett friskt och fruktigt vin med druvig karaktär. I vinet finns viss sötma och fruktiga inslag av päron, mandarin och honung.

Passar utmärkt som pratvin eller till mat, gärna asiatisk sådan – balansen i vinet gör att det till och med klarar en rejäl portion chilihetta.

Tania görs av firman ZGM i Mosel.
De är en av Tysklands största producenter med experter som köper in druvor och vin från producenter i hela landet – dessutom är man en av Europas största fyllare av importerade viner. För några år sedan flyttade man till en helt ny anläggning: en imponerande korsning av high tech och gedigen tysk grundlighet. Hygien och kvalitetskontroll håller en standard vi inte sett på många andra ställen.

ZGM’s storlek gör att man kan köpa mycket bra druvor till förmånliga priser och det tekniskt avancerade vineriet garanterar ett rent, friskt och välgjort vin. För Tania har man valt att arbeta med en blandning av Silvaner, Riesling och Kerner, den senare en korsning som vinner allt mer mark med sin aromatiska karaktär. Tania svävar någonstans i gränslandet mellan halvtorrt och halvsött, visst finns här en behaglig restsötma men samtidigt en pigg syra som balanserar.

Fruktsyra
Sötma
Fyllighet

Passar till

Aperitif, Ost, Skaldjur, Sallad

Om ZGM

ZGM är en av de mest traditionella och samtidigt innovativa vinproducenterna i Moseldalen. Den senaste teknologin i kombination med en djup respekt för traditonen ger moderna och uppskattade viner.

Mer om producenten