Möt kocken som lär dig laga nordisk-japansk mat

Kålrotsgari, sashimi på gös och sojaglass. Lär känna Frida Ronge, känd för sin nordisk-japanska matlagning med fisk, skaldjur och hållbarhet i fokus.

Rött, vitt eller veganskt vin - vi klarnar upp saken

Ska du bjuda veganer på middag, eller är du själv noga med att äta (och dricka) helt växtbaserat? Så tar du reda på om vinet är veganskt.

Från kissaten till abol tunna och pharisäer

Vad vet du om hur man föredrar sitt kaffe i Japan, Etiopien och Tyskland? Häng med på en resa till fem av världens lite mer okända kaffekulturer.

Charlotte Oldne tipsar:

Goda viner utan alkohol

Richard Juhlin by Oddbird Blanc de Blancs

94 kr

Läs mer

Richard Juhlin by Oddbird Sparkling Rosé

94 kr

Läs mer

Domaine de la Prade

89 kr

Läs mer

Vad är ponzu? Dippsåsen du inte vill vara utan

Vad heter det sa du, poncho? Nej, ponzu! Kanske den godaste japanska smaksättaren som någonsin har tappats på flaska – du bara måste prova.

Lär dig handla hållbart från sjö, hav (och land!)

Överfiske, klimatförändringar och föroreningar. Kocken Frida Ronge tipsar om vilka fiskar och skaldjur du kan äta med gott samvete.