9 såser och röror till grillat – för goda att avstå

Oavsett om du grillar kött, fågel, fisk eller vegetariskt blir ingen grillad måltid riktigt komplett utan en sås eller röra. Och om det är något våra smaksättare är mästare på är det just att ingå i en sås eller röra till grillat – här tipsar vi om inte mindre än nio olika!

Sommar, sol och grillat, visst? För även om vi kan tycka att det egentligen är grillsäsong året om är det främst med start från slutet av april som de allra flesta av oss flyttar in i uteköket.

Givetvis kan du smaksätta det du grillar med en marinad, glaze eller rub, men alla grillade måltider blir ännu mer kompletta med en god sås eller röra, tycker vi i alla fall. Det kan vara alltifrån en krämig sås som du rör ihop på nolltid till en kärleksfullt mortlad guacamole, en färgstark salsa och allt däremellan. Här listar vi nio av våra bästa såser och röror till grillat (eller vilken rätt som helst)!

9 såser och röror till grillat

1. Fusk-bearnaise på ett kick
När du väl har slagit din första bearnaise känns det inte längre lika svårt. Men varför chansa, när du kan göra den här kalla fuskbean som blir klar på ett kick – utan risk att såsen skär sig.

Till receptet

LÄS OCKSÅ: Senapspulvret som ger maten sting året runt – inte bara till jul

2. Guacamole med jalapeñosting
En klassisk guacamole är en oslagbar röra till grillat. Genom att smaksätta den med jalapeño i form av en mild och samtidigt syrlig grön pepparsås lovar vi att du når nya smakhöjder.

Till receptet

3. Het hummus
Det finns utmärkt färdig hummus att köpa när du inte orkar göra egen. Sedan har du all möjlighet att tillsätta exakt hur många chiliheta TABASCO®-stänk du vill, det blir godast så.

Till receptet

LÄS MER: Från ”kockens ketchup” till het scorpion – laga på Scoville-skalan

4. Chipotlemajonnäs
På hamburgaren, till grillbuffén eller grillade grönsaker. Smaksätt färdig majonnäs med rökig smak och fruktig hetta från chipotle i en fermenterad pepparsås som i sig ger ett smaklyft!

Till receptet

5. Curry- och mangosås
Blir det fisk eller fågel på grillen? Spana in denna busenkla, men ändå maxade krämiga currysås med mango chutney, ”kockens ketchup”, lime, smetana och honung (okej, den passar som dipp till chips före maten också!).

Till receptet

6. Dijonnaise med vitlök och persilja
Dijonnaise är ett säkert kort närhelst du vill ha en crème fraiche/majonnäsbaserad sås till grillad fisk, kyckling, nötkött eller grönsaker. En rejäl klick dijonsenap, gärna Grey Poupon med vitt vin i stället för vinäger, är givetvis ett måste.

Till receptet

UTFORSKA: 118 låtar där det rappas om fransk dijonsenap

7. Asiatisk pesto
Det italienska köket har gett oss den fantastiskt mångsidiga peston. Här blickar vi österut och hämtar inspiration till en asiatisk tolkning med ingefära, sesamolja och ponzusås.

Till receptet

LÄS MER: Lär dig allt om ponzu – smaksättaren du inte vill vara utan

8. Sriracha-chimichurri
Vad du får om du blandar sydamerikansk chimichurri med en srirachasås som också innehåller den röda pepparsåsen från TABASCO®? En smått otrolig blandning till allt grillat!

Till receptet

9. Rostad majssalsa med sriracha
Salsa är det spanska ordet för egentligen vilken sås som helst. Här blandar vi rostad majs med vitlök, tomat, rödlök, lime, srirachasås with love från TABASCO® och rökig chipotle.

Till receptet

Smaksättarna som gör skillnad i ditt kök