Laga Frida Lunds trerätters och matcha med dryck

Maten som Frida Lund lagar behöver enligt henne själv varken vara den snyggaste eller svåraste. För henne handlar det främst om att förmedla ren och skär matlust. Här bjuder hon på en lättlagad trerätters som inte är mindre lyxig och smakrik för det.

Frida Lund är mat- och dryckesprofilen som på relativt kort tid har gjort sig ett namn i sociala medier. Via Instagram-kontot @goda.grejer vill hon sprida snäll matglädje och inspirera till en mer tillåtande inställning till mat och måltider, långt bort från olika dieter och vikthets.

Frida Lund livsstilsbloggar också på Baam, har matpodden Margarinet ihop med kocken Siri Barje och hösten 2019 startade hon gruppen Vinhaggorna på Facebook. Via Vinhaggorna vill hon få fler kvinnor att våga tycka till om och vara nördiga när det kommer till vin.

För SMAKAs räkning har Frida Lund satt ihop en lättlagad trerättersmeny och ger tips på vad du kan dricka till. Här hittar du allt samlat, hoppas det ska smaka!

Trerätters à la Frida Lund

Förrätt: Lyxig start med låg insats

Vill du ha en festlig middagsstart, men har ont om både tid och idéer? Skiva upp salmalax, rör ihop en sojamajonnäs, hyvla sparris och strö rostade sesamfrön över hela härligheten. 

Till receptet!

Dryckestips:
Langlois Crémant de Loire Brut, nr 7404, 149 kr

Huvudrätt: Låt grönsakerna ta för sig

Med prima primörer behöver du inte krångla till det. Tillaga och doppa i en jalapeño-aioli. 

Till receptet!

Dryckestips:
Chateau Musar, nr 7463, 359 kr
Langhe Nebbiolo del Produttori Barbaresco, nr 72385, 199 kr

 

Dessert: En riktig king till chokladkaka

Denna chokladstinna brownie med flingsalt är Frida Lunds mest sparade recept på Instagram. BSB kallar hon den för, där BS står för brynt smör och sista B:et för brownie.

Till receptet!

Dryckestips:
KWV Red Muscadel, nr 8303, 99 kr

Tre artiklar att läsa om (och av) Frida Lund