Lanseringar

Nyhet i fast sortiment - Expressión Gran Reserva

1 september lanseras Expressión Gran Reserva 2018 i systembolagets fasta sortiment. En cava gjord på 100 % Macabeo, något som annars är ganska ovanligt. Vinet är dessutom årgångsbetecknat och har lagringspotential på 3-5 år vilket gör den ännu mer unik. 

Expressión Gran Reserva 2018

Nr 7955, 129 kr

Expressión Gran Reserva 2018 är en cava gjord på 100 % Macabeo, något som annars är ganska ovanligt. Vinet är dessutom årgångsbetecknat och har lagringspotential på 3-5 år vilket gör den ännu mer unik. Vinet har en ljust gul färg. Doften är nyanserad och komplex med inslag av gula äpplen, vita blommor, rostat bröd, persika och mineral. Smaken är nyanserad, fruktig och frisk med inslag av gula äpplen, mineral, mandel och hasselnötter samt rostat bröd och persika. Avslutet bjuder på en krämig mousse och fina små bubblor.

Vinhuset Dominio del la Vega har fyra vingårdar i sin ägo; La Vega, El Pinarejo, La Muela och Losilla och vinmakare är Daniel Expósito. Druvorna till Expressión Gran Reserva kommer från La Vega där druvorna får växa på en platå bestående av kalkhaltig lerjord på 750 meters höjd. Skörden sker för hand och pressas sedan under lätt tryck för att behålla så mycket som möjligt av de naturliga aromerna. Druvmusten jäses sedan på ståltank innan en andra jäsning på flaska under 3 år i producentens svala källare. Resultatet blir en mycket elegant cava.

 

Köp nu