Lanseringar

Gran Reserva från Viña Bujanda i Rioja

Från först mars finns Viña Bujanda Gran Reserva 2012 i Systembolagets ordinarie sortiment. Vinet är en 100% tempranillo med druvor från vingårdar i Rioja Alta och Rioja Alavesa. 

VIÑA BUJANDA GRAN RESERVA 2012

249kr, Nr 2221
Lansering 3 mars

En klassisk rioja gjord på 100% tempranillo. Komplex och utvecklad doft med fatkaraktär, vanilj, tobak och kryddor. Smaken är fyllig, intensiv och komplex med inslag av vanilj, tobak, kryddor och plommon. Långt och balanserat avslut.

Lagring sker i 24 månader på 4 år gamla ekfat; 50 % franska och 50 % amerikanska.

Servera till vällagrade ostar eller rätter av lamm- och nötkött.

 

Om Viña Bujanda

Hos Vinã Bujanda odlas endast de två mest representativa druvorna för regionen, tempranillo och viura. Vingårdarna består av 127 hektar fördelat på 28 plots i Rioja Alavesa och Rioja Alta. Rankorna är mellan 20 och 70 år gamla och har en genomsnittsålder på 30 år. Trots närheten mellan de två områdena är de väldigt olika när det gäller jordmån och solexponering. I Rioja Alavesa (och delar av Rioja Alta) går vinrankornas rötter ner i en okrafärgad jordmån, typisk för området, rik på lera och kalk. Dessa är idealiska för odling av just Tempranillo och för lagringsdugliga viner. I området Najerilla har jordmånen istället en mer rödaktig färg och jordmånen är rik på lera, järn och mineral vilket är ett perfekt komplement för att ge den balans som traditionella riojas kännetecknas av.

Familia Martínez Bujanda kombinerar hållbar vinodling och familjetradition med de mest moderna teknikerna inom vinproduktion. Fler av Viña Bujandas viner har tilldelats höga poäng av bland annat Wine Spectator och Wine Enthusiast för sin extraordinära kvalitet i relation till pris.

Köp nu