ARVID NORDQUIST PRESENTERAR
SMAKA
Folk Utforska Ät & Drick Recept

Kaffegranola – det nya salta att toppa maten med

Säg hej till din nya favorittopping att strö över maten! Så kände i alla fall baristan Linnea Vannesjö när hon först fick smaka på denna salta granola (eller savory granola som det också kallas) där hon låter ett ljusrostat kaffe bidra med intensitet och krydda.

Recept

Gratinerad getost på franskt manér (med sötpotatis!)

Tarte flambée – pizza på franskt vis från Alsace

Brittisk pubfeeling både i glaset och på tallriken

Nebbiolo till tryffelrisotto är ren kärlek på italienska

En viltgryta så festlig att vi kallar den sauté

Italiensk nebbiolo i glaset till smakrik spansk gris

Pinot noir-driven champagne möter tre sorters ostron

Irish Coffee(ish) med brandy i stället för whisky

Äppelkaka extra allt med saltkolasås och crumble

Kryddig drink med isad äppelcider och kanelsirap

När ett brittiskt julöl får bestämma blir det banankaka

Matcha brittisk ale med gröna dopp i fonduegrytan

Ingen lakritskola är komplett utan en gnutta (havs)salt

Eat your greens i en trendig currygryta

Gör egen vinglögg med tinktur på apotekarvis

Godaste gryta veggie style - med senap så klart

Gravad lax med karaktär (addera bara senapspulver)

Ett, två, tre – nu blir det glögg med rosé

Prisvärda viltgrytan för många matgäster

Coq au vin med soja precis som proffsen lagar den

När du är sugen på bearnaise men vill ta en genväg

Säsongens svamp och grönt förenat i steamed buns

Poke bowl på ett stort fat á la Sofia Wood

Cheesecake på japanskt vis med brynt kaffesmör

Poké bowl – trendrätten som vi aldrig vill sluta äta

Fyll, rulla och dippa ditt nya fredagsmys

En uppfriskande blond kaffe tonic på baristans vis

Frida Ronges somriga frukost för alla sinnen

Grymmaste glazen till perfekt tillagade ribs

Kaffeproffsets recept på vegansk cappuccino

Sojakolasås är det nya salta i dessertväg

Glass- och bärdessert à la salted caramel

Udonnudlar i mustig buljong med soja och sesam

En riktig king till chokladkaka med salta stänk

Välj smak på din hemgjorda veganska majonnäs

Sichuan hot pot - en mer smakrik fondue

Sofia Wood bjuder på ingefärsgyoza med sojadipp

När det är äggen som gör hela mackan

Efter majonnäs kommer sriracha-hollandaise

Svampsoppa med vispad grädde för extra lyx

Hovmästarsås DIY (mycket godare än på burk)

Italiensk affogato – nybryggt kaffe och lyxig dessert i ett

Svaret på frågan vad det blir till middag ikväll

Satsa på gravad strömming jämte den klassiska sillen

Maxad chicken burger med snabb fuskbea

Pippi på grillat – BBQ-kyckling med chipotle-hummus

Inled nyårsmiddagen med champagne och baskiska tapas

Franska bubblor till hummerrisotto som festlig förrätt

Kärlek på menyn med torskrygg, kål och brynt smör

Välsmakande gazpacho för alla årets dagar

Glaze på laxen är mycket bättre än lök på laxen

Chokladdesserten som har allt och är barnsligt godisgod

Dippa dina gröna vitaminer i en top notch jordnötssås

Den enda silltallriken du behöver

Snabbgrillad saftig flankstek i ponzumarinad

Sötpotatisnudelwok på koreanskt vis – säg hej till Japchae

Mindre kött och mer grönt med två såser till

Pasta basta – med salsiccia, blomkål och pistou

Byt den klassiska rödkålen till jul mot picklad dito

När Frankrike och Japan möts i en smakrik dippsås

Se hit kålälskare – fräschare julsallad får du leta efter

Rub it in – kryddig kyckling med melonsallad

Hugg ett grillspett och dippa i jordnötssås

Låt inget kaffe gå till spillo – gör eget iskaffe

Lär dig laga trendig japansk kålpannkaka

Gillar du aubergine ska du laga Nasu Dengaku

När det gröna får spela huvudrollen på tallriken

Sofia Woods frasiga fyllda rispapper

Tre snabba röror med tre sorters pepparsås

Maxad currysås med smak av mango och lime

Lyxig salmalax när den är som enklast och godast

Råbiff på koreanskt vis – rena rama smakfesten

Samla vårens smaker på en och samma tallrik

Bjud på gröna biffar med frasigt halloumihölje

Snabbaste sättet att pickla en god grönsak

Så enkelt gör du egen vegansk srirachamajo

Omvandla pastarester till en krispig gratäng

Så här enkelt är det att laga pad thai hemma

Het karibisk soppa med kokos och sötpotatis

Så har du aldrig lagat lamm (och potatis) förut

Rosta först – tricket för godaste pumpasoppan

Få en mindful stund i köket med hemgjord gnocchi

Skippa laxen och satsa på gravad morot i stället

Toast Skagen utan räkor, ägg och rom (jo, det går!)

Här är den absolut enklaste rätten att veganisera

Lyxig äggröra i ugnen med rom och smetana

Sugen på asiatiska smaker – då ska du sojagrava laxen

Snabbaste kalla go to-såsen stavas dijonnaise

Tänk dig sommaren med en klick rostat pumpasmör

Bästa burgaren deluxe med bönor i stället för kött

Sväng ihop en pasta med tomatsås på argbiggans vis

Take a walk on the wild taco side till nästa fredagsmys

Buffalo Cauliflower Wings – med salsa på blomkålsblast

Ut med svenne-tacon och in med japanska temaki

Klart du ska ta genvägen till det perfekta sushiriset

Möra japanska revbensspjäll – så in i Norden goda

Kålsalladen som gästerna lär göra tabberas på

Kockens knep som kommer få dig att älska brysselkål

Säg hej till ”Taco Tuesday” med pulled salmon

Lamm, rödbetor och fetaost i ny tappning

Lyxig grillbricka med lammracks och primörer

Ponzusill – för spännande för att inte prova

Allround-majonnäs med ponzusås och dill

Italienska salladen som gjorde grönkål forever trendig

Okonomiyaki (eller pannkaka med kål som i Japan)

Hemgjord senap som kokar klart på EN minut

Espresso martini – kaffe och cocktail i ett och samma glas

Riktiga raggmunkar som är lika goda med falskt fläsk

Frida Ronges japanska twist på crème brûlée

Så får du tofun att faktiskt smaka riktigt gott

Godare kryddsmör till grillat får du leta efter

Pasta pesto 2.0 med dubbelt grönt och syrlig hetta

Det finns soppa och så den här tomatsoppan

Dan Dan nudlar med jordnötter och sichuanräkor

Tacos goes Asian och vego på samma gång

Så gör du för att smaksätta ditt eget salt

Matcha svenska tomater med pesto på spenat

Asiatisk pesto med ingefära, sesam och ponzu

Krämigt, kryddigt och frasigt – nu blir det soppa deluxe

Nu blir det picklade heta tomater på burk

Säg hej till din nya (asiatiska) köttbullsfavorit

Grönsallad deluxe med burrata och dijonvinägrett

Ta ditt tacogame till nya höjder med Salmalax

Här är hemligheten bakom riktigt frasiga fritters

SMAKA

Om

SMAKA är Arvid Nordquists digitala mat- och livsstilsmagasin som blandar trender, inspiration och kunskap med aktualiteter, expertis från Sveriges mest framträdande måltidskreatörer och spännande mat- och dryckesnyheter från hela världen. På SMAKA vill vi förena en positiv utveckling som ger en exklusiv upplevelse med ett innehåll som kombinerar professionalitet, hållbarhet och ett äkta hantverk.

Kategorier

Folk Utforska Ät & Drick Recept
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Genom att prenumerera, godkänner jag SMAKAs användarvillkor samt personuppgiftspolicy.
Välj prenumeration
SMAKA nyhetsbrev
SMAKA produceras av OTW på uppdrag av Arvid Nordquist. Ansvarig utgivare: Carl Johan Svaton Kontakt: info@arvidnordquist.se

Kontakta redaktionen

smaka@otw.se

Följ oss på sociala medier

© Copyright Arvid Nordquist 2021

SMAKA

Är du 25 år eller äldre?
Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.

När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att SMAKA använder cookies.

Ta del av det bästa från oss!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och ta del av dryckestips, recept, event och exklusiva erbjudanden.
Välj prenumeration
SMAKA nyhetsbrev
Genom att prenumerera, godkänner jag SMAKAs användarvillkor samt personuppgiftspolicy.

Ta del av det bästa från oss!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och ta del av dryckestips, recept, event och exklusiva erbjudanden.
Välj prenumeration
SMAKA nyhetsbrev
Genom att prenumerera, godkänner jag SMAKAs användarvillkor samt personuppgiftspolicy.