Recept

Bästa vegogrytan – även när köttälskaren får välja

45 min
4

Nu blir det comfort food! Och nej – kött är inget måste för att en gryta ska bli mustig och god. Det fixar du enkelt med smaksättare som japansk soja och en riktigt välgjord fransk dijonsenap. Spread the word!

Ingredienser

  • Du behöver:
  • 300 g blandad svamp (t ex champinjoner och portabello)
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 150 g vitkål
  • 2 morötter
  • 150 g brysselkål
  • 2 ½ dl svampbuljong (vatten och buljongtärning eller konc fond)
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 1 tsk torkad dragon
  • 2 msk dijonsenap (gärna Grey Poupon)
  • 1 tsk japansk soja
  • smör till stekning
  • salt
  • peppar

Gör så här