Recept

Corn on the cob med jalapeñoaioli

Ca 40 min
4

Bästa säsongen att njuta av svenskodlad majs är mellan augusti och oktober. Och bästa sättet att tillaga den, om du frågar oss, är att grilla den ”on the cob” med blasten kvar. En klassisk smakkompis till majs är jalapeño, här i en aioli som du brer på. Strö sedan över rökt paprikapulver, koriander och några nypor havssalt. Håll i blasten och gnag loss!

Ingredienser

  • 4 färska majskolvar
  • ½ dl hackad koriander
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • Maldon® havssalt
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Jalapeñoaioli
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl majonnäs
  • 1 tsk Grey Poupon dijonsenap
  • 2 tsk färskpressad limejuice
  • 1–2 tsk TABASCO® Grön Pepparsås

Gör så här

  1. Börja med jalapeñoaiolin. Skala och finhacka vitlöken. Blanda med majonnäs, dijonsenap, limejuice och TABASCO® Grön Pepparsås. Smaka av med salt och peppar.

  2. Vik upp blasten på majskolvarna och ta bort det trådiga skägget. Dra bladen bakåt. Håll ihop dem och snurra dem lätt ner mot bladfästet eller bind ihop med ett blötlagt snöre.

  3. Grilla majsen runtom tills den har fått fin färg, ca 20 minuter.

  4. Bred jalapeñoaioli på majskolvarna. Strö över paprikapulver, koriander och lite havssalt.


    Tips!
    Addera lite riven vällagrad ost, exempelvis västerbottensost, så har du gjort elotes – grillade majskolvar på mexikanskt vis!

Skörda mer grönt på tallriken (och grillen!)