Recept

Grillad merquez med rödbets- och linssallad

Ca 40 min
4

Få goda grejer är så enkla att laga som korv. Här satsar vi på en kryddig lammkorv som även går under namnet merguez och bjuder med en fräsch linssallad med rödbetor. Fullt komplett blir rätten med en fetaostkräm smaksatt med grovkornig dijonsenap.

Ingredienser

  • ca 600 g merguez (lammkorv)
  • Rödbets- och linssallad
  • 2 dl små linser (gärna puylinser)
  • 500 g färdigkokta rödbetor
  • 1 påse blandad sallad (ca 65 g)
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • några stänk TABASCO® Grön pepparsås
  • Maldon havssalt
  • salt, nymalen svartpeppar
  • Fetaostkräm
  • 150 g fetaost
  • 2 dl medelhavsyoghurt (10 %)
  • 1 ½ msk Grey Poupon Old Style Mustard

Gör så här

  1. Börja med fetaostkrämen. Smula ner fetaosten i yoghurten. Rör ner senapen. Smaka av med salt och peppar.

  2. Rödbets- och linssallad: Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av och låt rinna av ordentligt. Dela rödbetorna i klyftor. Lägg upp salladen på ett fat. Fördela linser och rödbetsklyftor ovanpå. Ringla över balsamvinäger och olivolja. Strö över havssalt och peppar. Droppa på TABASCO® Grön pepparsås.

  3. Grilla korven (givetvis går det bra att steka den också). Servera med salladen och fetaostkrämen.

    Tips!
    Tänk på att grilla korvarna långsamt och inte på för hög värme på grillen då de lätt spricker. Har du inte grovkornig dijonsenap går det bra med vanlig dijonsenap.

Fler recept att laga