Recept

Pankofriterad kronärtskocka med soja- och sesamdipp

Ca 20 min
4

Det perfekta snackset eller drinktilltugget? Öppna en burk kronärtskockshjärtan, skär dem i mindre bitar, panera i bland annat panko och fritera frasiga. Strö på havssalt, pressa över citron och dippa i en soja- och sesammajonnäs. Du hör ju hur gott och perfekt det är!

Ingredienser

  • 1 burk kronärtskockshjärtan i lag (ca 400 g)
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 3 dl Kikkoman Panko
  • olja till fritering
  • Maldon® havssalt
  • citronklyftor till servering
  • Soja- och sesamdipp
  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk Kikkoman Original sojasås
  • 2 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Häll av och låt skockorna rinna av i ett durkslag. Dela dem på hälften.

  2. Vänd skockorna först i mjöl, sedan uppvispat ägg och sist panko.

  3. Rör ihop ingredienserna till dippsåsen.

  4. Värm rikligt med olja till 180 grader i en stor kastrull, eller använd en fritös. Fritera några skockor åt gången tills de har fått en fin, gyllene färg. Lyft upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Strö över havssalt.

  5. Servera genast med citronklyftor samt soja- och sesamdipp.


    Tips!
    Det går lika bra att använda marinerade kronärtskockor i olja, låt då överflödig olja rinna av ordentligt före panering. För extra sting i dippsåsen – addera valfritt antal droppar TABASCO® Original eller Grön pepparsås.

Förslag på fler smårätter att bjuda på