Recept

Pasta arrabbiata

Ca 30 min
4

En kärleksfullt tillagad tomatsås går inte av för hackor! Denna gör vi på argbiggans vis, som rätten heter när vi direktöversätter den från italienska till svenska. Som sådan ska den ha ett sting av chili – i vår tappning gör vi den med TABASCO® Buffalo pepparsås.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk hela tomater (ca 400 g)
  • 2 msk TABASCO® Buffalo pepparsås
  • 2 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning eller koncentrerad fond)
  • 400 g pasta
  • 1–2 tsk flytande honung
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
  • Topping
  • 2 förp burrata (à 275 g)
  • 1 kruka basilika
  • Maldon havssalt

Gör så här

  1. Skala, dela och finhacka löken. Skala och finhacka vitlöken.

  2. Fräs lök och vitlök i rikligt med olivolja i en stekpanna, tills löken är mjuk och blank. Rör ner tomatpurén och fräs ytterligare någon minut.

  3. Tillsätt burktomaterna (klipp gärna sönder dem först direkt i burken med en sax), TABASCO® Buffalo pepparsås och buljong. Koka upp och låt sjuda 10–15 minuter. Smaka av med honung, salt och peppar.

  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av i ett durkslag.

  5. Häll tillbaka pastan i kastrullen. Blanda med tomatsås och basilikablad.

  6. Lägg upp pastan på tallrikar. Toppa med burrata. Ringla över olivolja, strö över havssalt och nymalen svartpeppar. Garnera gärna med mer basilika.

    Tips!
    Önskar du mer hetta krydda med extra TABASCO®, gärna originalet! Vill du ha en rätt med mer protein och fibrer kan du byta ut den vanliga pastan mot lins- eller kikärtspasta.

     

Fler rätter med chilisting