Recept

Picklade heta tomater

Över 60 min
10

Stekta gröna tomater har du kanske hört talas om. Filmen, rätten eller kanske både och. Här blir det i stället picklade heta tomater. Ett ypperligt sätt att ta hand om tomatskörden. För det finns mer i grönsaksväg att pickla än bara rödlök – busenkelt gjort dessutom!

Ingredienser

  • 500 g små tomater (gärna olika färger)
  • 2 delar Kikkoman Sushi-risvinäger
  • 1 del vatten
  • några stänk TABASCO® Scorpion pepparsås

Gör så här

  1. Halvera tomaterna längs kärnhuset. Lägg i väl rengjord glasburk med lock.

  2. Koka upp sushi-risvinäger och vatten i en kastrull. Stänk i några droppar TABASCO® Habanero pepparsås. Häll lagen över tomaterna. Låt stå över natten.

  3. Servera de heta tomaterna till exempelvis tacos, pulled pork, biff stroganoff eller en krämig pasta.

Tips på fler tillbehör du kanske vill testa