Recept

Pizza i stekpanna eller på stormkök

Ca 30 min
4

För tillfällen då du inte har tillgång till en ugn, men ändå vill äta pizza har vi tagit fram det ultimata receptet. Grädda pizzan direkt i en stekpanna eller ta med smakerna ut med hjälp av ett stormkök. Med färdig pizzadeg, pizzasås på burk och enkla toppings blir den klar på nolltid. Ringla över en krämig dressing med vitlök och jalapeño för ännu godare smak.

Ingredienser

  • 1 förpackning surdegspizzadeg (400 g)
  • 1 burk pizzasås (ca 400 g)
  • 1 tsk TABASCO® Original pepparsås
  • 2 mozzarella (à 100 g)
  • olivolja till stekning
  • Jalapeñodressing
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 1 msk TABASCO® Grön pepparsås
  • Topping
  • 120 g charkuterier (t ex salami och/eller lufttorkad skinka)
  • ½ påse rucola (ca 30 g)

Gör så här

  1. Hetta upp lite olivolja i en ugnssäker stekpanna på medelvärme, ca 28 cm i diameter.

  2. Forma pizzadegen till samma storlek som stekpannan. Lägg ner degen i pannan och stek ett par minuter på ena sidan. Vänd och stek någon minut på andra sidan.

  3. Blanda ihop tomatsåsen med TABASCO® Original pepparsås. Bred ut tomatsåsen på pizzan. Bryt mozzarellan i bitar och lägg ovanpå. Lägg på ett lock eller en bit folie och tillaga pizzan tills osten har smält och degen är färdiggräddad, 10–15 minuter.

  4. Rör ihop ingredienserna till jalapeñodressingen. Häll den gärna på en dressingflaska.

  5. Toppa pizzan med valfria charkuterier och rucola. Ringla över jalapeñodressingen.


    Tips!
    Vill du hellre grädda pizzan på stormkök? Förbered allt du behöver och ta med ut i påsar eller burkar för det ultimata picknickmyset! Du behöver mest troligt göra mindre pizzor för att de ska rymmas i den typ av stekpanna som ingår i ett stormkök, men bara grädda dem i omgångar och ät vartefter. Forma pizzadegen till stekpannans storlek och stek först på båda sidor i lite olivolja. Bred på den pepparsåskryddade tomatsåsen och bryt över mozzarellan. Tillaga under lock eller en bit folie tills osten har smält och degen är färdiggräddad, tiden kan variera beroende på modell och effekt på stormköket. Följ receptet i övrigt.

Tips på fler rätter att äta/laga ute