Recept

Rostat pumpasmör

Under 30 min
4

En variant på kryddsmör med crunch som passar perfekt till grillade grönsaker, fågel, fisk och kött. Men också som pålägg på smörgåsen. TABASCO® Grön pepparsås tillför mild hetta med fruktiga toner av jalapeño. Smått beroendeframkallande!

Ingredienser

  • ½ dl pumpakärnor
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 tsk TABASCO® Grön pepparsås
  • 1 tsk Maldon havssalt

Gör så här

  1. Rosta pumpakärnorna i en torr, het stekpanna tills de börjar ”poppa”. Låt svalna.

  2. Mixa pumpakärnorna grovt med stavmixer eller i en liten matberedare.

  3. Blanda pumpakärnorna med smör, TABASCO® Grön pepparsås och havssalt.

    Tips!
    Förvara smöret i kylen och ta fram i god tid före servering. Smakerna blommar ut när det blir rumsvarmt. Den som vill vispar det fluffigt med elvisp.

Tips på fler recept till smörälskaren