Smashad gurksallad med soja och sesam

Recept

Smashad gurksallad med soja och sesam

Ca 10 min
4

Ta ut dina aggressioner och laga mat i ett! För det är först när du har gett gurkan en rejäl omgång som den kan ta åt sig maximalt med smak från rostad sesamolja, umamistinn japansk soja, syrlig citron, sesamfrön och en örtig touch av koriander (eller persilja!).

Ingredienser

  • 1 gurka
  • 4 msk Kikkoman Ekologisk sojasås
  • 1 msk Kikkoman Rostad sesamolja
  • finrivet skal av ½ citron
  • 1 msk sesamfrön (gärna olika sorter)
  • ½ dl finhackad persilja eller koriander
  • 1–2 msk färskpressad citronjuice

Gör så här

  1. Lägg gurkan på en skärbräda och smasha den med en mortelstöt, brödkavel eller handtaget på en kniv.

  2. Skär gurkan i mindre bitar och lägg i en skål. Tillsätt soja, sesamolja, citronskal, sesamfrön och persilja eller koriander. Smaka av med citronjuice. Låt gärna stå en stund före servering.

  3. Servera den smashade gurksalladen till asiatiska rätter eller som tapasrätt.


    Tips!
    Variera gurksalladen med lime i stället för citron och hackade cashewnötter i stället för sesamfrön. För lite hetta – addera valfritt antal stänk av TABASCO® Original pepparsås.

När det är tillbehöret som gör det