Recept

Tomatsoppa med Buffalo-yoghurt och vitlöksbröd

ca 30 min
4

I denna matiga tomatsoppa gömmer sig både kålrot, risoni och röda linser. Ja, den är precis så hälsosam som den låter, men framförallt god så klart. Vad du än gör – missa inte att servera soppan med det varma, frasiga brödet förgyllt med vitlöks- och sojasmör…

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g kålrot
  • ½ msk curry
  • ½ msk sumac
  • 1 burk krossade tomater (ca 400 g)
  • 8 dl grönsaksbuljong (vatten + buljongtärning eller koncentrerad fond)
  • 2 msk torkade röda linser
  • 1 dl risoni
  • 1 tsk TABASCO® Original pepparsås
  • 1 påse bladspenat (ca 65 g)
  • olja till stekning
  • salt och peppar
  • Vitlöksbröd
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk Kikkoman Original sojasås
  • 1 baguette
  • Buffalo-yoghurt
  • 1 ½ dl medelhavsyoghurt (10 %)
  • 1 msk TABASCO® Buffalo pepparsås
  • 1 tsk flytande honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Skala, dela och finhacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Skala och grovriv kålroten.

  3. Värm olja i en kastrull. Tillsätt lök, vitlök, curry och sumac. Låt fräsa tills löken är mjuk, men utan att den får färg.

  4. Tillsätt kålrot, krossade tomater, buljong, linser, risoni och TABASCO® Original pepparsås. Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter under lock. Vänd ner spenaten. Smaka av med salt och peppar.

  5. Vitlöksbröd: Lägg smöret i en skål. Skala och finriv ner vitlöken i smöret. Häll i sojan och rör ihop. Dela baguetten nästan helt igenom på längden. Bred på smöret. Slå in brödet i aluminiumfolie. Ställ in i mitten av ugnen ca 10 minuter.

  6. Rör ihop ingredienserna till Buffalo-yoghurten.

  7. Lägg upp soppan i en skål. Servera med yoghurtsås och vitlöksbröd.

    Tips!
    Garnera gärna soppan med groddar eller skott. Snyggt, nyttigt och gott!

Soppor och grytor att laga nästa gång