Recept

Vegansk srirachamajonnäs

Under 10 min
4

Sriracha är den trendiga heta chilisåsen som särskilt gillar att blandas med majonnäs. Här använder vi den i en vegansk srirachamajonnäs. Majonnäsen gör vi på aquafaba, alltså spadet som färdigkokta kikärter oftast ligger i. Kikärterna är goda att rosta och dippa!

Ingredienser

  • 3 msk aquafaba (kikärtsspad)
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk Grey Poupon Original dijonsenap
  • 2 dl neutral rapsolja
  • ½–1 msk TABASCO® Sriracha pepparsås
  • salt

Gör så här

  1. Blanda kikärtsspad, vitvinsvinäger, dijonsenap och olja i en hög, smal bunke.

  2. Mixa ihop med stavmixer till en krämig majonnäs. Smaka av med TABASCO® Sriracha pepparsås och salt.

  3. Servera majonnäsen till exempelvis hamburgare, grillat, poke bowl eller rostade kikärter.

    Tips!
    När du ändå har öppnat 1 förpackning kokta kikärter för att använda spadet – rosta kikärterna med lite olja och salt. Perfekt snacks till din veganska srirachamajo. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj kikärterna och låt rinna av. Sprid ut dem på en bakpappersklädd plåt. Ringla över 2 msk olivolja. Sätt in i mitten av ugnen 20–30 minuter. Rör runt ett par gånger under tillagningen. Strö över ½ tsk Maldon havssalt medan kikärterna fortfarande är varma.

Rör till det och testa ytterligare en sås eller "klick"