Lär dig tre olika sätt att brygga kaffe utomhus

Fredrik Telléus är friluftsfotografen som med sina bilder vill inspirera fler att bege sig ut i naturen och uppleva den med alla sinnen. Själv gör han det alltid med en god kopp kaffe som han brygger ute på plats. Kokkaffe är alltid favoriten när han har möjlighet att göra upp eld, men han guidar också till filterbryggning och att brygga kaffe i en perkulator.

Klicka dig vidare till den kaffeguide du känner dig mest lockad av eller utmana dig och testa en bryggningsteknik du kanske inte hade koll på innan. Oavsett vilket du väljer önskar vi dig en avkopplande, väldoftande och smakrik stund ute i naturen!

LÄS OCKSÅ: ”Det finns inget argument till att inte dricka gott kaffe utomhus”

3 bryggmetoder för kaffe utomhus

1. Kokkaffe över öppen eld
Mysigt, stämningsfullt och enkelt. Så sammanfattar Fredrik Telléus det härliga i att koka sitt kaffe med hjälp av en livfull, sprakande eld. Han tycker att kaffet blir som allra godast då och tipsar om att inte ha för bråttom, utan våga vänta tills sumpen har lagt sig.

Till guiden

Till kokkaffe rekommenderar vi Arvid Nordquist Kok med frisk och kryddig karaktär.

2. Brygga filterkaffe utomhus
En hopfällbar filterhållare passar perfekt när du är själv i naturen och vill unna dig en god kopp nybryggt kaffe. Det går annars bra med filterhållaren till din elbryggare hemma. Satsa på vita, syreblekta kaffefilter – med ett kaffe av hög kvalitet blir det smakmässigt bäst.

Till guiden

Till filterbryggning ute passar valfritt bryggkaffe, men testa gärna mellanmörka Arvid Nordquist Eco, eller finmal hela bönor i egen kvarn.

3. Perkulator för utomhusbruk
Kalla det för friluftskaffets glamping-alternativ eller bryggningstekniken för den mer bekväma friluftsturen till ett nära vindskydd eller friluftsområde. En perkulator är också fördelaktig när det nybryggda kaffet ska räcka till fler. Snyggt serverat dessutom!

Till guiden

Arvid Nordquist har flera sorters kaffe som passar i en perkulator. Med extra mörkrostade Amigas, kaffet som stöttar kvinnliga kaffeodlare, blir det en extra god kopp.

6 kaffesorter att gå ut och njuta av

Kok – frisk & kryddig

Läs mer

Eco – fruktig & nötig

Läs mer

Amigas – kraftfull & balanserad

Läs mer

Reko – kraftfull & kryddig

Läs mer

Blond – nyansrik & lätt

Läs mer

Solid – balanserad & fruktig

Läs mer

Ta med smakerna ut i mat och andra drycker