Nyhetsarkiv

Oxkind med haricots verts och potatispuré

En klassisk oxkind i mustig sky och potatispuré är alldrig fel. Oavsett om det är vardag eller fest. Servera gärna med ett kraftigt rött vin, exempelvis en Châteauneuf du Pape från Louis Bernard eller ekologiska Mas Louise.

Pavlovatårta

En härlig Pavlovatårta med syrlig lime curd och nyplockade bär blir ett perfekt avslut på middagen. Servera gärna med ett glas dessertvin så som Lenz Moser Trockenbeerenauslese.

Vivati goes Zinfandel

Lagom till sommaren byter Vivati Primitivo till en modernare och mer kraftfull design. Samtidigt väljer vi den amerikanska benämningen på druvan och nya namnet; Vivati Zinfandel!

Pizzapaj

Perfekt rätt en regnig dag eller som alternativ till helgpizzan. Receptet gäller för 4 personer.

Boeuf Bourguignon

En värmande, mustig och smakrik gryta som får puttra länge på spisen för extra smak och fyllighet. Trevlig att bjuda familj och vänner på.

Skaldjursgryta med aioli

En klassisk skaldjursgryta blir aldrig fel. Våga något nytt och gör som sydfransoserna, där har man rosévin både i grytan och i glaset. 

Färnas Bergslagsskog

Karl Johan-kalvdans, grangravat rådjur, brynt smör-brioche, hjortronpärlor, syltade granskott och enbärstorkad fönsterlav. Receptet är komponerat av Färna Herrgård och är det vinnande bidraget från tävlingen: "Bollinger La Grand Année - En oväntad matkombination"

Chile som vinland

"Chiles unika klimat och det geografiska läget ger optimala förutsättningar för vinodling och landet kallas ofta för vinets paradis."

Chéri Collins med rosé

Bjud på en frisk rosédrink med Puycheric Rosé som drinkbas! Ett sommartips från The Circus i Västerås.

Bibimbap

Det koreanska och japanska köket är en ständig inspirationskälla. De enkla råvarorna och den finstämda balansen mellan syra och hetta gör rätterna lätta att laga och lätta att älska.

Mässor 2019

Under året hittar du oss på flera mässor runt om i landet. Biljetter hittar du på respektive mässas hemsida.