Bibimbap

Bibimbap

Det koreanska och japanska köket är en ständig inspirationskälla. De enkla råvarorna och den finstämda balansen mellan syra och hetta gör rätterna lätta att laga och lätta att älska.

Tid: cirka 30 minuter
4 portioner

2 dl sushiris
540 g tofu

Picklade grönsaker
2 morötter
200 g rättika
¾ dl Kikkoman Sushi-risvinäger

Marinad
¾ dl Kikkoman Poke
1 ½ vitlöksklyfta
½ tsk TABASCO® Original pepparsås

Tillbehör
4 ägg
Olja till stekning
150 g grönkål
Maldon havssalt
Kimchi
Rostade sesamfrön
TABASCO® Buffalo pepparsås

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Skär tofun i tärningar (2x2 cm).

Picklade grönsaker: Skala morötterna och rättikan och finstrimla dem. Lägg i en skål och häll över risvinäger. Låt marinera i kylen.

Marinad: Skala vitlöken och riv ner i en stor skål. Tillsätt resten av ingredienserna. Lägg ner tofun och låt marinera i tio minuter.

Stek äggen i olja, lägg åt sidan och strö över lite havssalt. Stek tofun gyllene i en stekpanna.

Fördela riset i fyra skålar. Lägg på tofu, picklade grönsaker, stekt ägg och kimchi. Strö över sesamfrön och servera med TABASCO® Buffalo pepparsås.

Dryckestips: Corvers Kauter R3. Nr: 73775. Pris: 119 kr 

Bibimbap