Pavlovatårta med lime curd och bär

Recept

Pavlovatårta med lime curd och bär

En härlig Pavlovatårta med syrlig lime curd och nyplockade bär blir ett perfekt avslut på middagen. Servera gärna med ett glas dessertvin så som Lenz Moser Trockenbeerenauslese.

6-8 portioner
4 äggvitor
2 ½ dl socker
½ krm salt
1 msk maizenamjöl
2 tsk citronsaft
smör till pensling
4 dl grädde
1 dl Robertson’s lime curd
jordgubbar, hallon och björnbär

Värm ugnen till 225 grader. Vispa äggvitorna och tillsätt socker, lite i taget under vispningen. Tillsätt salt, vispa ner maizenamjöl, vaniljsocker och citronsaft. Pensla en springform med löstagbar botten, gärna 24 cm i diameter, med smör. Häll smeten i formen och ställ in den i ugnen. Vrid ner gradantalet till 125 grader och grädda i en och en halv timme. Stäng av ugnen, men låt marängen stå kvar tills både ugnen och marängen har svalnat. Vispa grädden och blanda
i lime curd, bred limegrädden över marängbottnen och
dekorera tårtan med bären.