Pizzapaj

Perfekt rätt en regnig dag eller som alternativ till helgpizzan. Receptet gäller för 4 personer.

Pajskal:
4–5 skivor dagsgammalt ljust matbröd, t ex grekiskt lantbröd
3 ägg
1 dl olivolja
salt och nymald svartpeppar

Fyllning:
400 g fläsk-, kalv- eller lammfärs
1 burk kronärtskocksbottnar, avrunna och skurna i mindre bitar
1/2 dl ströbröd
1 msk potatismjöl
2 dl mjölk
1 stort ägg
1 1/2 tsk salt
1 tsk nymald svartpeppar
smör
1 1/2 dl Barbequesås
50 g buffelmozzarella, riven eller skivad
50 g fransk getost eller fetaost
färsk basilika

Värm ugnen till 200°. Vispa ihop äggen med Bengt Frithiofsson Peperoni Aglio, salt och svartpeppar. Lägg brödskivorna i äggsmeten. Vänd dem då och då tills de har sugit åt sig all äggsmet.

Blanda noggrant ihop alla ingredienserna till färsfyllningen och låt stå 15 min.

Smöra en pajform eller en gratängform och sprid ut bröd­skivorna till ett täckande pajskal. Se till att även täcka formens kanter.

Bred ut ett jämnt lager Barbeque Blues Sauce på brödpajska­let och fyll sedan med färsen. Bred även ett lager Barbeque Blues Sauce på toppen. Sätt in formen längst ner i ugnen och grädda i 20 min. Sänk värmen till 175° och lägg mozzarella på pajen. Grädda i ytterligare 15 min eller tills brödkanterna är gyllenbruna och knapriga. Smula getosten över och strö över basilika samt skär upp i portionsbitar.

Servera gärna med Vivati Zinfandel