Somrig sallad

Somrig sallad

Till varmare dagar har vi tagit fram ett enkelt men smakfullt recept på en somrig sallad på betor och getost. Servera gärna till ett vitt, torrt vin med hög syra.

Sallad på rödbetor och fetaost (4 portioner)

700 g färska rödbetor
150 g blandsallad
200 g fetaost
2 msk basilika, grovhackad
4 nypor salt, gärna gourmetsalt

Dressing
1 tsk Tabasco grön
3 msk balsamicovinäger
3 tsk grovkornig senap
1½ krm grovmalen svartpeppar
3 msk honung
1 dl olivolja

Lägg rödbetorna i en kastrull och täck med vatten. Koka i ca 50 minuter eller tills rödbetorna blir mjuka, häll av vattnet och låt dem svalna lite. Skala och dela dem i klyftor. Rör ihop ingredienserna till dressingen. Lägg upp sallad på en tallrik eller ett fat, lägg på rödbetor och fetaost. Ringla över dressingen och strö över basilika och lite gourmetsalt. Servera salladen med rostat bröd.

Servera gärna med ett glas KWV Reserve Sauvignon Blanc