Tillfälliga lanseringar 21 april

Tillfälliga lanseringar 21 april

Den 21 april lanseras flera tillfälliga lanseringar på Systembolaget. 

Unikt rött vin från Champagne
Ett rött vin från Champagne är ovanligt – Bollinger La Côte aux Enfants är helt unikt. Bakom Bollingers källare i Aÿ ligger en legendarisk Pinot Noir-vingård på fyra hektar. La Côte aux Enfants 2013 påminner om en riktigt bra röd Bourgogne i kombination med en champagnes friska syra och höga mineralitet. I doften finns röda bär, körsbär och lakrits. Smaken har toner av björnbär, mörka körsbär och röda vinbär. Syran bidrar till det friska och balanserade avslutet.

Bollinger La Côte aux Enfant, 180 flaskor, 789 kr 

Barbaresco 2013 från Piemonte
Årgång 2013 räknas som en klassisk Barbaresco-årgång med stor lagrings-potential. Barbaresco 2013 har en medelfyllig kropp med en klarröd färg, smaken är fruktig och kryddig med balanserad tanninstruktur. Det här är ett vin som går att dricka nu men som också har en lagringspotential på 20 år. Servera till ren färsk pasta eller till rätter av kött, gärna lamm eller fågel. Vinet går också mycket bra till mildare ostar.

Barbaresco 2013, 1200 flaskor, 259 kr

Gamla årgångar från Libanon

Chateau Musar 1996
Skörden för årgång 1996 var relativt stor och mycket elegant i stilen. Produktionen av årgången begränsades och fokus lades på att skapa ett vin med finess, elegans och ett naturligt uttryck för årgången. Serge Hochar beskrev årgången som” Our prediction is that 1996 will be a marvelous year. Not a big concentrated vintage but one of finesse, extreme subtlety and refinement. The wines are beautifully harmonious with elegant long length”.

Chateau Musar 1996 halvflaska, 1250 flaskor, 359 kr

Chateau Musar 2007
Årgång 2007 har initialt en mjuk och rund smak med toner av björnbär, plommon, röda körsbär med kryddiga chokladtoner i bakgrunden. Vinet har en fin intensitet och struktur. Alkoholen är väl integrerad med eleganta men ungdomliga tanniner. Välbalanserad, fin syra och bra struktur beskriver vinet väl.

Chateau Musar 2007 halvflaska, 570 flaskor, 229 kr