”Det bästa mousserande vin du kan få utanför Champagne”

Langlois-Château Crémant Brut rosé får toppbetyg i Aftonbladets söndagsbilaga 20/7-2014 

 

”Det bästa mousserande vin du kan få utanför Champagne” skriver Mischa Billing.
"Den har en fin krämig mousse tillsammans med fruktig smak av röda bär, citrus och örter. Langlois-Château Crémant Brut rosé är helt enkelt oerhört gott och gjort enligt champagnemetoden med en andra jäsning på flaska.
För att få en elegans och komplexitet i vinet får de ligga två år på sin jästfällning, vilket är dubbelt så lång tid som lagen kräver.
Langlois Chateau grundades 1885, är känt för sina fantastiska ”Crémants de Loire” som av många anses vara det bästa mousserande vin man kan få utanför Champagne. Passande nog ägs vinhuset idag av det anrika champagnehuset Bollinger.
Jag kan starkt rekommendera ett glas i kvällningen efter en stekhet sommardag gärna på en brgga,gärna med en spegelblank sjö, gärna vindstilla och gärna några nyfångade abborrar på grillen.”

Beställ Langlois-Château Crémant Brut rosé här!

Art nr: 76063, Pris: 129kr