Viner för alla tillfällen

Viner för alla tillfällen

Under december månad brukar det bli många middagar och andra tillställningar. Nedan hittar du våra favoriter just nu. 

Bolla Le Poiane Amarone är kraftfullt och intensivt med en varm och kryddig doft med inslag av körsbär, choklad och ceder. Smaken är fyllig med stram och elegant frukt, balanserade tanniner och en lång eftersmak. Vinet kommer från anrika producenten Bolla. Vinhuset var först i Italien och i världen med att producera Amarone under egen etikett och idag är Bollas viner kända över hela världen.

Passar till att dricka bara som det är men passar även utmärkt till kallskurna charkuterier och lagrade hårdostar.
Pris: 225 kr
Beställ här

Langlois-Château Vieilles Vignes har en fin koncentrerad doft med aromer från mogen frukt och honung. Smaken är fyllig, fruktig med inslag av mineralitet, nötter och en bra syra. Avslutningen är mjuk med vaniljtoner. Vinet är framställt av 100% Chenin blanc som ger mycket friska viner med långt liv. Beteckningen Vieilles Vignes innebär att vinstockarna är "gamla", i detta fall minst 35 år. Går bra att lagra ett par år till i källaren.

Vinet passar till rätter av fisk och fågel.
Pris: 179 kr
Beställ här

Koyle Royale Cabernet Sauvignon har en intensiv och generös doft av mogna björnbär, svarta vinbär, örter, mineral, kryddor och choklad. Smaken är komplex och elegant med toner av svarta vinbär, björnbär, choklad och med en mycket tydlig mineralitet. Tanninerna är balanserade och eftersmaken är lång. Druvorna är biodynamiskt odlade i stenig och väldränerad jord. Målet är att skapa så djupa rötter som möjligt för att möjliggöra ett tydligt terroiruttryck från växtplatsen.

Passar till rätter av nötkött men går även bra till lagrade hårdostar. Dekantera gärna före servering.
Pris: 149 kr
Beställ här

Langhe Nebbiolo har en elegant doft som domineras av körsbär och minerlitet. Smaken är medelfyllig och elegant med bra frukt och tydlig tanninkaraktär.  Nebbiolodruvorna växer på jordar med kalkrikainslag för att ge elegants. Efter skörd macereras druvorna  i 4 veckors för accera färg och arom för att sedan lagras 6 månader på stora ekfat.

Passar till rätter av nöt och fisk.  Dekantera gärna någon timme innan servering.
Pris: 149 kr
Beställ här