Vinster i Vinordic Wine Challange 2015

Sveriges enda EU-certifierade vintävling

Vinordic Wine Challange är en tävling som utser Sveriges mest prisvärda viner och fokus ligger på smakupplevelsen i förhållande till priset.

Under tävlingen provas viner i varje prisklass och en vinnare går sedan vidare till final. I finalen ställs vinerna mot varandra och pris för guld-, silver och bronsmedaljör ges i respektive klass. Det gör att ett budgetvin kan tävla mot ett dyrt samlarvin.

Årets jury bestod av ordförande  Bengt-Göran Kronstam, Susanne Berglund Krantz, Ulf Engelhardt,  Jan Rosborn,  Gunilla Hultgren Karell, Igor Arvidsson, Anders Röttorp, Magnus Waern och Sofia Ander. 

Arvid Nordquist var den importör som kammade hem flest vinster och de vinnande vinerna är

Guldvinnare - Corralillo Sauvignon Blanc
Guldvinnare - Corralillo Sauvignon Blanc →

Ekologiska Corralillo Sauvignon Blanc har en koncentrerad och fyllig palett med toner av krusbär citrus, mineral och örter. Smaken är lång och syran mycket aptitretande och frisk.

Guldvinnare - Lenz Moser
Guldvinnare - Lenz Moser →

Lenz Moser Trockenbeerenauslese har en härlig doft av honung och torkad aprikoser. Smaken är söt och intensiv med en frisk balanserad syra och tydlig botrytiskaraktär.

Guldvinnare - Bollinger Rosé
Guldvinnare - Bollinger Rosé →

Bollinger Rosé har en nyanserad doft med inslag av rostat bröd, röda äpplen, smultron och nougat. Smaken är torr, mycket frisk med inslag av blodapelsin och nougat. 

Silver - Puychéric Rosé flaska
Silver - Puychéric Rosé flaska →

Puychéric Syrah Rosé har en frisk, medelstor doft av röda bär och örter. Smaken är torr, ganska fyllig, mjukt bärig och fruktig med tydliga inslag av hallon och örter i en välbalanserad syra. 

Silver - Puychéric Rosé Box
Silver - Puychéric Rosé Box →

Puychéric Syrah Rosé finns även på box och har precdis som flaskan en smak som är torr, ganska fyllig, mjukt bärig och fruktig med tydliga inslag av hallon och örter i en välbalanserad syra. 

Best Value - Barolo Serralunga d'Alba
Best Value - Barolo Serralunga d'Alba →

Barolo Serralunga d'Alba har en komplex doft av violer, rosor, mörka bär, kaffe och lakrits. I den fruktiga smaken återfinns aromer som i doften. Vinet har påtagliga men eleganta tanniner och en lång eftersmak.