Vivati goes Zinfandel

Vivati goes Zinfandel

Lagom till sommaren byter Vivati Primitivo till en modernare och mer kraftfull design. Samtidigt väljer vi den amerikanska benämningen på druvan och nya namnet; Vivati Zinfandel!

Att Primitivo och Zinfandel är samma druva är sedan drygt tio år ett vetenskapligt faktum. Modern DNA-analys visar att de är identiska och att druvan har sina historiska rötter i den kroatiska myllan där den kallas Plavac. Lagom till sommaren byter Vivati Primitivo till en modernare och mer kraftfull design, lite mer American style. Samtidigt väljer vi den amerikanska benämningen på druvan och nya namnet; låt oss presentera Vivati Zinfandel!

Vinet har druvans typiska karaktär av mogna mörka bär, främst björnbär, en kryddig fatkaraktär med avrundade tanniner och bra fyllighet av mogna druvor från det varma Apulien. Bakom vinet står den anrika firman Leone de Castris som var pionjärer för kvalitetsvin i södra Italien.

Vivati passar perfekt till sommarens grillade kött, amerikanska hamburgare, italienska antipasto och en klassisk stenugnsbakad pizza.

Precis som tidigare är Vivati klimatkompenserat till 100% - alltså inte bara transporterna utan hela produktionskedjan. Kompensationen sker i samarbete med Plan Vivo och görs genom trädplantering i Nicaragua. Här kompenserar vi inte enbart för vår klimatpåverkan utan skapar också välbehövliga arbetstillfällen i ett av Centralamerikas fattigaste länder.

Vivati Zinfandel

Art.nr: 2341, pris 73 kr
Passar till: grillat kött, italienska antipasto
Ursprung: Italien, Apulien