Jordärtskockssoppa med tomatbruschetta

Jordärtskockssoppa med tomatbruschetta

4 portioner

500g jordärtskocka
1 grovhackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
3 dl vittvin
3 dl grönsaksbuljong
2 dl grädde
2 dl mjölk

4 skivor baguette
8 cocktailtomater i skivor
½ rödlök skuren i båtar
1 msk strimlad blad persilja
4 skivor lufttorkad skinka i strimlor
Salt och peppar
Olja och vinäger 

Skala och skär skockorna i mindre bitar. Stek i kastrull med olivolja tills de har fått färg. Lägg i löken, vitlöken och stek lite till.
Häll på vin, och buljong och låt koka i ca 10min. Tillsätt mjölk och grädde, låt koka tills skockorna är mjuka.
Mixa soppan slät och smaka upp med salt och peppar, späd ev med lite mer mjölk.
Rosta baguetten i ugnen med lite olivolja på.
Blanda ihop tomat, lök och persilja, smaka upp med salt, peppar, olja och vinäger.
Stek skinkan i torr panna och lägg upp på papper.
Lägg tomat salladen på baguetten och strö över lite skinka.