Gravad lax med olivsallad

Den klassiska laxen byter vi ut mot en gravad lax med olivsallad. Den syrliga dressingen blir ett trevligt inslag som gör rätten lätt och fräsch. 

Ingredienser
320g gravad lax, skivad

Olivsallad
1 dl Figaro gröna oliver med pimiento
2 msk kapris
1 dl små vita bönor
2 msk finskuren purjolök
100g cocktailtomater, klyftor
2 nävar machésallad eller plocksallad

Dressing
1 ägg
1 ½ tsk färskpressad limesaft
2 tsk Grey Poupon Dijonsenap
2 Sardellfiléer
¾ dl Arvid Nordquist kallpressad rapsolja
1 msk hackad persilja
salt
nymalen peppar

Så här gör du
Blanda ihop olivsalladen.

Dressing
Koka upp vatten i en kastrull och lägg i ägget, koka två minuter. Ta upp ägget och gröp ur det med en tesked ner i en bunke. tillsätt limesaft, senap och sardeller. Mixa ihop och tillsätt olivoljan droppvis. smaka av med sal och peppar, blanda i persiljan.

Servering
Blanda ihop salladen med lite av dressingen. lägg upp lax, sallad och dressing snyggt på tallriken. Dressing Koka upp vatten i en kastrull och lägg i ägget, koka två minuter. Ta upp ägget och gröp ur det med en tesked ner i en bunke. tillsätt limesaft, senap och sardeller. Mixa ihop och tillsätt olivoljan droppvis. smaka av med sal och peppar, blanda i persiljan. Servering Blanda ihop salladen med lite av dressingen. lägg upp lax, sallad och dressing snyggt på tallriken.

Dryckesförslag:
Fuller´s Honey Dew
Frisk och fruktig ale med en mild beska och angenäm ton av honung i eftersmaken.

Corralillo Sauvignon Blanc 
Frisk och fruktig med härliga toner av krusbär, citrus, mineral och örter

KWV Chardonnay
Fyllig och smakrik med en lätt smörig smak, frisk syra och inslag av citrus, äpple, mandel och tropisk frukt.