Ört och Dijonpanerad lammrostbiff

Till påsklammet unnar vi oss en lammrostbiff panerad med örter och dijonsenap. Serverad tillsammans med plommon och mynta chutney blir det en ren njutning.

4 portioner
600 g lammrostbiff
salt
nymalen vitpeppar
smör till stekning

Panering
½ dl blandade örter, hackade
2 msk Grey Poupon Old Style Mustard
½ dl ströbröd
2 äggulor

Plommon och mynta chutney
1 rödlök, halvmånar
1 dl Sun Maid katrinplommon, delade
4 msk vitvinsvinäger
½ dl socker
1 dl grönsaksbuljong
½ dl myntablad, plockade
olja till steknig
maizena mjöl för redning

Putsa köttet fri från senor. Krydda köttet med salt och peppar. Värm en stekpanna med smör och stek köttet så att den får fin stekyta på bägge sidor. Lägg på en plåt och låt svalna.

Rör ihop ingredienserna till paneringen. Bred över paneringen på köttets ovansida och baka av i 150 grader varm ugn till en innertemperatur på 55 grader. Låt vila i folie.

Värm en kastrull med lite olja och fräs löken mjuk. Lägg i katrinplommon, vinäger, socker och buljong.

Sjud i 15 minuter. Red av med maizena utrört i vatten till en fastare konsistens. Lägg i myntan och låt chutney svalna.

Servering
Skiva upp köttet i tunna skivor och servera med chutney.

Dryckesförslag:
Château Musar
Ett kryddigt och mustigt vin med rund smak av primära frukter av björnbär, plommon, körsbär och granatäpple.

Mas Louise
Kraftfullt och mustigt med välintegrerade tanniner och lång eftersmak.

Corralillo Syrah
Kraftfull och fyllig med toner av mörka bär, viol och choklad. Välbalanserade tanniner och en tydlig syra.

Roodeberg
Ett vin med smak av sötfrukt som cassis tillsammans med inslag av rostade toner av kaffe och en lång eftersmak.