Svenska smörrebröd

Här bjuder vi på två svenska smörrebröd: Kavring med matjessill och Sandvikare på räkröra. Snabba recept men otroligt goda.

4 portioner

Matjessill röra på kavring
2 ägg, hårdkokta
1 brk à 200 g matjessill
200 g philadelphiaost
1 msk Grey Poupon Dijonsenap
2 msk gräslök hackad
salt
nymalen vitpeppar
kavring

Skala äggen och hacka. Häll av spadet från matjessillen och skär i mindre bitar. Blanda samman med resten av ingredienserna. Skär brödet i mindre bitar och lägg på röran. Dekorera med gräslök.

Sandvikare på räkröra
150 g skalade räkor
200 g philadelphiaost
1 msk Grey Poupon Dijonsenap
1 tsk dragon, torkad
salt
nymalen svartpeppar
½ citron
formfranska

Dela räkorna i mindre bitar. Blanda samman med philadelphiaost, senap och dragon. Smaka av med salt och peppar. Skär brödet i mindre bitar och lägg på röran. Pressa över lite citronsaft och krydda med nymalen svartpeppar.

Dryckesförslag:
Grande Recolte rosé
Kraftfull matrosé med en frisk, fyllig palett och välbalanserad syra.

Fuller´s ESB
En fyllig och smakrik ale med lite knäckiga inslag av citrus, apelsin och nötter med rik beska och lång eftersmak.